For deg over 16


Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute, sprenge noen grenser og føle eventyrene på kroppen?

Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute!


Speidere over 16 år er enten rovere eller ledere eller begge deler. Roverne er med i et lokalt roverlag som har ukentlige møter og drar på turer sammen.

Roverne er en kreativ gjeng som gjør mye kult. Speidere over 16 år er godt rustet til å takle spennende utfordringer og rovere drar gjerne på breturer, lengre kanoturer, og prøver seg på rafting og klatring.

En del av roverne gjør en viktig innsats i Rovernes Beredskapsgruppe som tilsvarer Norges Røde Kors sitt hjelpekorpsarbeid. Å være rover betyr å ha en aktiv og allsidig fritid!

Hvert år arrangeres det to store nasjonale arrangementer for roverne, Roverstevnet og rover-femkampen. Begge disse arrangementene samler flere hundre rovere fra hele landet.

Det arrangeres også egne roverleire. Mer sosialt enn dette blir det ikke!

Mange rovere hjelper til med lederarbeidet i speidergruppa si. Alle som er over 16 år og godkjent som leder kan være leder i Speideren.

Det vil si at du sammen med andre på egen alder eller eldre leder en flokk (småspeidere, 6-10 år), en tropp (speidere 10-16 år) eller er aktiv i gruppeledelsen.

Alle som er eller som ønsker å bli ledere i speideren får tilbud om lederkurs. Les mer om dette her.

Har du lyst til å teste nye grenser, lære ledelse i praksis og være med i et godt og kreativt miljø bør du bli rover eller leder i Speideren.

Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er fint å dra på tur sammen med andre i innland og utland kommer du til å stortrives!

Hentet fra speiding.no
Forfatter: Gruppeleder
Sist oppdatert: 01-01-1970
Alt innhold på nettstedet er beskyttet i henhold til Åndsverksloven.
Design & Hosted by Alusoft
Administrasjon