For deg mellom 10-16 år


Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute og oppleve eventyrene? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute!

Speidere mellom 10 og 16 år er medlemmer i troppen. Troppen består av flere mindre grupper av barn, patruljer, hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje består av tre til ti medlemmer. Speiderne møtes som regel en gang i uka og drar ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og med ulike aktiviteter knyttet til programmet i Norges speiderforbund.

Gjennom dette arbeidet får speiderne stadig nye utfordringer og lærer mange morsomme og nyttige ting. Patruljene har selv ansvar for å legge opp sitt program, men får veiledning fra voksne ledere.

I tillegg til å være aktive i lokalmiljøet kan speidere i troppen delta på større arrangementer, for eksempel på kretskonkurransen, hvor patruljene i troppen konkurrerer mot patruljer fra andre tropper i praktiske og teoretiske ferdigheter. Kreativitet og lagånd teller selvfølgelig også her! De beste patruljene kvalifiserer seg til NM i speiding.

Hvert fjerde år arrangeres det også landsleir som alle over 10 år kan delta på. I en uke bor speiderne i telt sammen med tusenvis av andre speidere og opplever mye nytt. Å delta på en speiderlandsleir er virkelig en opplevelse for livet!

I tillegg til de nasjonale arrangementene har de fleste grupper egne leire hver sommer. Mange speidere reiser også på tur/leir til utlandet.

Har du lyst til å oppleve mye nytt og gøy sammen med gode venner bør du bli med i speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er stas å dra på tur kommer du til å stortrives!

Hentet fra speiding.no
Forfatter: Anders Skeie
Sist oppdatert: 16-09-2012
Alt innhold på nettstedet er beskyttet i henhold til Åndsverksloven.
Design & Hosted by Alusoft
Administrasjon