Speiding er?
Variert og spennendeFoto: NSF Arkiv

Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Speiding er samarbeid om oppgaver, og speiding er vennskap som oppstår og utvikles underveis - også på tvers av landegrenser.

For speiding foregår over hele verden og er en internasjonal, ideell bevegelse med ca. 38 millioner medlemmer i mer enn 150 land.

Speiding handler om å engasjere seg for andre enn seg selv, både for dem du har rundt deg og for mennesker du ikke kjenner.

Det er ikke lett med få ord å fortelle hva speiding er. Du kan være speider nesten hele livet, og i løpet av speidertiden gjør du da naturligvis masse forskjellig.

Men sentralt i all speiding stårfriluftsliv, vennskap, samarbeid og opplevelser.

Mange gode grunner til å være speider

Grunnene til å drive speiding er mange:
Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner og få nye venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer.

Men formålet med speiding er å utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne.

På disse sidene beskriver vi kort hva du kan oppleve som speider, enten du er liten eller stor eller midt i mellom. Du finner også mye informasjon under "Om speiding" i Speiderbasen.

Lurer du på noe, ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste speidergruppe eller med speiderens sentrale sekretariat, forbundskontoret.

Kontakt forbundskontoret: telefon: 22 99 22 30 e-post: nsf@speiding.no

Hentet fra: speiding.no
Forfatter: Gruppeleder
Sist oppdatert: 01-01-1970
Alt innhold på nettstedet er beskyttet i henhold til Åndsverksloven.
Design & Hosted by Alusoft
Administrasjon